Landdistriktsprisen går til forældregruppen bag Fejø Skole og Fejøforeningen

Publiceret 21-02-2023

Det blev forældregruppen bag Fejø Skole og Fejøforeningen, der vandt Landdistriktsprisen 2022.

Minister Louise Schack Elholm overrækker Landdistriktsprisen til forældregruppen.

Landdistriktsprisen er en hyldest til alle dem, der rundt omkring i landet spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. Borgere, foreninger og organisationer, der i det daglige er med til at gøre landsbyer og lokalsamfund til attraktive steder at bo, arbejde og leve i.

Landdistriktsminister, Louise Schack Elholm:

”Landdistriktsprisen skal sætte fokus på at hylde det store og nødvendige arbejde som ildsjælene laver for at skabe udvikling i landdistrikterne. Det er derfor en stor glæde, at én af mine første officielle opgaver somminister for landdistrikter er at overrække Landdistriktsprisen 2022. Med prisen hylder vi forældregruppen bag Fejø Skole og Fejøforeningen, som har gjort et imponerende stykke arbejde for lokalområdet.”

Forældregruppen bag Fejø Skole og Fejøforeningen udmærker sig ved deres samarbejde med lokalområdet, som har fået vendt afvikling til udvikling. Samtidig viser vinderen også, hvordan der kan bygges bro mellem små øer og fastlandet, hvilket kan tjene til stor inspiration for andre af de danske småøer.

Landdistriktsprisen blev overrakt til vinderen på Fejø med en præmie på 15.000 kr.

Andenpladsen, med en præmie på 10.000 kr., gik til Peter Plant fra Torup. Tredjepladsen, og en præmie på 5.000 kr., gik til det økologisk landbrug Hegnsholt.